fbpx
denne tekst vises hvis billedet ikke kan vises

Forvandling: Øget muskelmasse – 11 kg på 5 måneder

Andreas1I oktober 2013 startede jeg med at hjælpe Andreas, der ønskede at øge mængden af muskelmasse på sin krop. I dag har jeg modtaget nogle billeder af ham, der vidner om store fremskridt. Men også tallene taler et tydeligt sprog. På cirka 5 måneder har han øget sin kropsvægt med 11 kg. Det er sket ved at gøre brug af den rigtige træning, den rigtige kost og en solid indsats.

Opstart: 65 kg og svært ved at tage på i vægt

Som mange andre unge mænd, så havde Andreas et ønske om at have en muskuløs krop. Han var klar over at han skulle styrketræne og sørge for at spise korrekt – noget han tidligere havde forsøgt at gøre på egen hånd, dog uden resultater. Andreas fortalte, at han altid har haft svært ved at tage på i vægt, selvom han spiste lige hvad han havde lyst til. Det er da også tydeligt på før-billederne at Andreas, udover ikke at have særlig meget muskelmasse, heller ikke havde særlig meget fedt på kroppen.

Førbillederne er taget i august 2013, hvor Andreas vejede 65 kg. Efter-billederne er taget i starten af marts måned 2014 – omkring 5 måneder efter Andreas første gang fik hjælp af mig. På disse billeder vejer han 76 kg.

Selvom før- og efter-billederne ikke er perfekte i forhold til at lave en sammenligning, så er der ingen tvivl om at Andreas har taget rigtig meget muskelmasse på fra før til nu. Han har øget sin kropsvægt med 11 kg og han har stadig en tydelig markering af mavemuskler. Derudover skulle jeg hilse og sige at Andreas nu har svært ved at være i sine gamle bukser – de strammer om lårene.

Andreas før og efter - ryg

Før og efter-billede af ryggen

Før og efter-billede af fronten

Før og efter-billede af fronten

 

Træningen

Andreas havde prøvet at styrketræne før han fik hjælp af mig. Han havde en god kropsbevidsthed og motoriskforståelse og han var derfor let at vejlede og rette. Han havde dog brugt for meget tid på øvelser, som aktiveret for lidt muskelmasse, og øvelser, som var uhensigtmæssige for en begynder. Jeg udarbejdede et fuldkropsprogram til ham, som var bygget op omkring øvelser, som aktiverer meget muskelmasse, herunder de 3 store basis øvelser; squat, bænkpres og dødløft.

Efter 2 måneders træning øgede vi træningsfrekvens og træningsmængden en smule ved at skiftede over til et 2-splitprogram, som Andreas skulle træne 4 gange om ugen. Konceptet var dog stadig det samme – fokus på at træne øvelser, der aktiverer mest mulig muskelmasse.

 

Kosten

I forhold til kosten har Andreas faktisk ikke fået en særlig kompliceret og detaljefyldt rådgivning af mig. Han har fået nogle retningslinjer og råd omkring hvad han burde spise, samt lidt hjælp til at finde ud af hvilke kosttilskud, som han med fordel kunne benytte sig af. Andreas er en intelligent fyr og har været god til at forvalte den viden, som jeg har givet ham, og samtidig været god til selv at opsøge viden og sætte sig ind i den proces, som han er i gang med.

I bund og grund er kosten i en muskelopbyggende proces egentlig simpel. Man skal bare spise nok mad. Det bliver dog en smule mere komplekst, når man gerne vil undgå, at kroppen ikke også ophober for meget fedt i processen. Derfor har Andreas ikke kun haft fokus på at indtage nok energi hver dag til at han tog på i vægt. Han har også sørget for at med den energi følger en masse gode næringsstoffer, som kroppen har brug for, hvis den skal have overskud til at udvikle muskelmasse.

 

Ingen mirakel forvandling

Selvom den forvandling Andreas har gjort er imponerende, så er det ikke et mirakel. Det er et resultat af en korrekt træningssammensætning, en sund og næringsrig kost og så at Andreas kontinuerligt har gjort en solid indsats gennem adskillige måneder. Andreas har fra starten været klar over at hans mål ikke kunne opnås på få uger og det derfor ikke lå lige om hjørnet. Han har tænkt langtsigtet og det høster han frugterne af nu.

Det er dog ikke slut for Andreas. Han har planer om at forsætte sin vægtøgning lidt endnu og se om han kan komme over de 80 kg, hvorefter han vil cutte lidt ned, så han smider det fedt, som er kommet med i processen. Jeg er helt overbevist om det nok skal lykkes for ham.

 

Skriv en kommentar

Dine email adresse vil ikke blive vist.