Foredrag & undervisning

Evidensbaserede viden koblet med mange års praktisk erfaring som træner og underviser.

Min styrke som underviser besidder i et grundigt og indgående kendskab til træningsrelateret teori og viden, samt erfaringen i dens praktiske anvendelse for forskellige målgrupper.

Jeg har de seneste 6 år været tilknyttet Institut for Idræt & Biomekanik på Syddansk Universitet som ekstern lektor, hvor jeg netop underviser idrætsstuderende i koblingen mellem teori og praksis. Jeg har tidligere undervist for Fitness Institute på deres kurser henvendt til fitnessinstruktører og personlige trænere.

De senere år er jeg begyndt at komme mere ud i eget regi som underviser, hvor jeg blandt andet holder foredrag og underviser motionister og trænere i lokale fitness centre og foreninger. De seneste 4 år har Odense og Fredericia Kommunes Genoptræning regelmæssigt benyttet mig til at opkvalificere deres ergo-, fysioterapeuter og træningsassistenter.

Jeg tilbyder overordnet:

  • Specifikt foredrag 
  • Specifikke kurser
  • Fagligt oplæg

2

Foredrag: Træning af både styrke og kondition – hvordan og hvornår?

De 2 mest populære træningsformer blandt voksne danskere er styrketræning og løb (Idan, 2016), og mange vælger at kombinere de 2 træningsformer.

Træningseffekterne af henholdsvis konditions- og styrketræning er dog vidt forskellige og kan potentielt modarbejde hinanden.

Mange løbere ønsker ikke at blive for tune og er derfor bange for styrketræning. Ligeledes frygter folk, der styrketræner, at de mister deres muskelmasse, hvis de starter med at løbe.

Men er det virkeligt så simpelt?

Eksisterer der en fremgangsmåde, hvor man får mest muligt ud af begge træningsformer? Og hvordan griber man det an, hvis man gerne vil løbe hurtigere eller længere, gerne vil smide mest muligt fedt eller bare grundlæggende vil være i bedst mulig form – kondition og styrkesmæssigt?

Efter dette foredrag vil du vide:

– Hvordan styrke- og konditionstræning påvirker hinanden.

– Hvordan de to kombineres for at få den bedste effekt i både styrketræningslokalet eller på løbestierne.

– Hvad der er mest effektiv til at skabe fedtforbrænding i forhold til et vægttab.

Varighed: 75 min (jeg bliver gerne og svarer på spørgsmål).

 

Kurser: Styrketræning for særlige målgrupper

Undervisningen henvender sig primært til uddannede trænere, fysioterapeuter og andre sundhedsfaglige. Undervisningen kan være i form af at dække alle 3 eller gå i dybden med en af følgende målgrupper:

– Gravide (Kursus: Motion og styrketræning for gravide)

– Børn (Kursus: Styrketræning for børn og unge)

– Ældre

Undervisningen vil give dig teoretisk og praktisk viden om styrketræning for disse særlige målgrupper. Instruktion og tilrettelæggelse af styrketræning for disse målgrupper kræver den nødvendige baggrundsviden, samt kendskab til anvendelige fremgangsmåder for at sikre at der trænes sikkert og så effektivt som muligt.

Undervisningen vil give dig viden om de fysiologiske forhold, der gør sig gældende for de specifikke målgrupper og hvad det vil medføre rent praktisk i forhold til styrketræning for disse målgrupper og vejledningen/undervisning af dem.

Varighed: Afhænger af antallet af målgrupper, der skal undervises i. Hvis der skal undervises i alle 3 målgrupper vil det vare en hel dag (kl. 9.00 – 17.00), der vil dog kun være plads til få praktiske elementer.

IMG_4187

Workshop/oplæg: Styrketræning

For personer, som er interesserede i fysisk træning, samt for studerende indenfor de sundhedsfaglige uddannelser. Kan tilpasse efter niveau og behov.

Der bliver bl.a. gennemgået relevante fysiologiske og biomekaniske principper, implementering og manipulering af programvariabler, programlægning, øvelsesdifferentiering, øvelsesvalg , samt gennemgang grundlæggende bevægelser i styrketræning (det kan udvides med en praktisk gennemgang, hvis faciliteterne er tilstede)

Varighed: 2,5 timer  (efter behov). Tid til undervisning i praktisk styrketræning lægges til.

 

Workshop: Grundtræning

Grundtræning er træning for at kunne træne eller for at kunne træne mere specifikt. Det er den mest oversete træningsform, der findes, på trods af den måske er den mest effektive.

Grundtræning er ikke blot en fysisk træningsform. Der er psykologisk og sociale elementer i grundtræning, som kan – hvis man er bevidst herom – sikre fremtidig træningssucces uanset om man er motionist eller ønsker at blive eliteatlet.

Som træner (sports- eller personlig), fysioterapeut eller anden sundhedsfaglig person, der har med træning af mennesker, bør det være essentielt at kende sin grundtrænings ABC, hvis man ønsker at give folk de bedste forudsætninger for lykkes med deres fremtidige fysiske udfoldelser.

Workshoppen vil bestå af både praktiske og teoretiske elementer.

Varighed: 2,5 timer.

 

Et oplæg eller workshop kan også blive tilrettelagt ud fra dine ønsker. Prisen vil variere alt efter tid, emne og antallet af personer, der deltager. Kontakt mig for at høre nærmere.