fbpx

Foredrag & undervisning

Evidensbaserede viden koblet med mange års praktisk erfaring som træner og underviser.

Min styrke som underviser besidder i et grundigt og indgående kendskab til træningsrelateret teori og viden, samt erfaringen i dens praktiske anvendelse for forskellige målgrupper.

Jeg har de seneste 6 år været tilknyttet Institut for Idræt & Biomekanik på Syddansk Universitet som ekstern lektor, hvor jeg netop underviser idrætsstuderende i koblingen mellem teori og praksis. Jeg har tidligere undervist for Fitness Institute på deres kurser henvendt til fitnessinstruktører og personlige trænere.

De senere år er jeg begyndt at komme mere ud i eget regi som underviser, hvor jeg blandt andet holder foredrag og kurser for andre sundhedsfaglige og motionister. De seneste 4 år har Odense og Fredericia Kommunes Genoptræning regelmæssigt benyttet mig til at opkvalificere deres ergo-, fysioterapeuter og træningsassistenter.

Jeg tilbyder overordnet:

  • Foredrag 
  • Kurser
  • Faglige oplæg

2

 

Kurser

Undervisningen på mine kurser vil give dig teoretisk og praktisk viden om motion og særligt styrketræning for disse særlige målgrupper. Tilpasning af træning disse målgrupper kræver den nødvendige baggrundsviden, samt kendskab til anvendelige fremgangsmåder for at sikre at der trænes sikkert og så effektivt som muligt.

 

Motion og styrketræning for gravide

Kurset henvender sig primært til trænere, fysioterapeuter og andre sundhedsfaglige. Formålet med kurset er, at give deltageren indsigt i den videnskabelige evidens på området sammen med praktiske træningsfaglige værktøjer, så deltageren kan vejlede og træne raske gravide.

Derudover har kurset også et mere personligt formål for mig som formidler, hvor jeg ønsker at sænke den magen frygt og bekymring, der for mange (gravide og sundhedsfaglige) er forbundet med fysisk aktivitet under graviditeten. Mindre bekymring, mere bevægelse.

Læse mere om kurset, datoer og pris her.

 

Motion og  styrketræning for børn og unge

Kurset henvender sig til trænere i både fitness centre, idrætsforeninger og sportsklubber, men og så interesserede forældre er velkomne til at deltage. Formålet med kurset er, at give deltageren indsigt i den videnskabelige evidens på området sammen med praktiske træningsfaglige værktøjer, så deltagere kan vejlede og træne børn og unge i fysisk træning, herunder styrketræning.

Et andet vigtigt element af kurset er også at skabe refleksion hos deltageren omkring hvordan tilgangen til, og miljøet omkring, træningen spiller en rolle i dannelsen af børn og unges eget kropsbillede og forhold til fysisk aktivitet på den lange bane.

Læse mere om kurset, datoer og pris her.

 

IMG_4187

Foredrag

Glade børn sejrer bedst!

– Hvordan børn trives med sport og bliver til sunde (elite)idrætsudøvere.

Hvordan guider vi børn igennem en tumult og til tider hård sportsverden, så de får succesoplevelser med fysisk aktivitet – uanset om det er som motionist eller eliteudøver?

Børns færden i idrætten er ofte præget af voksnes værdier, frem for deres egne. Leg og børnedrømme bliver byttet ud med ambitioner og præstationer, selvom det er de færreste, der lykkes at komme til tops i deres sportsgren. I stedet påvirkes mange børns forhold til egen krop og fremtidig fysisk aktivitet negativt.

Til dette foredrag finder du af hvad der er de vigtigste ingredienser til et succesfuldt liv med idræt for børn. Du vil lære hvad der trumfer 10.000 træningstimer, morgentræninger og tidlig specialisering.

Varighed: 60 min + spørgsmål

 

Graviditetstræning

– mindre bekymring, mere bevægelse

Et foredrag om de mange fordele ved at træne, mens du venter dig, og hvorfor du skal passe på med at passe på.

Spontan abort, bækkenløsning, delte mavemuskler og svangerskabsforgiftning. Bekymring og frygt kan fylde meget under en graviditet.

Men hvor risikofyldt er det egentlig at være gravid, og hvilken rolle spiller motion i forhold de mange omtalte fare og risici?

Fysisk aktivitet under graviditeten, samt efter fødslen, er et område hvor myter, husmoderråd og ammestuefortællinger hersker, og de fleste er skabt af frygt og misforståelser. Dette har efterhånden givet plads til en mindre industri, der skaber fortjeneste på målrettede behandlinger, hjælpemidler og særlige træningsøvelser.

Til dette foredrag lærer du om alle fordelene ved at være fysisk aktiv under graviditeten, og at gennemskue frygtbaseret råd til gravide, der kun skaber bekymring fremfor bevægelse.

Varighed: 60 min + spørgsmål.

 

Træning af både styrke og kondition – hvordan og hvornår?

De 2 mest populære træningsformer blandt voksne danskere er styrketræning og løb (Idan, 2016), og mange vælger at kombinere de 2 træningsformer.

Træningseffekterne af henholdsvis konditions- og styrketræning er dog vidt forskellige og kan potentielt modarbejde hinanden.

Mange løbere ønsker ikke at blive for tunge og er derfor bange for styrketræning. Ligeledes frygter folk, der styrketræner, at de mister deres muskelmasse, hvis de starter med at løbe.

Men er det virkeligt så simpelt?

Eksisterer der en fremgangsmåde, hvor man får mest muligt ud af begge træningsformer? Og hvordan griber man det an, hvis man gerne vil løbe hurtigere eller længere, gerne vil smide mest muligt fedt eller bare grundlæggende vil være i bedst mulig form – kondition og styrkesmæssigt?

Efter dette foredrag vil du vide:

– Hvordan styrke- og konditionstræning påvirker hinanden.

– Hvordan de to kombineres for at få den bedste effekt i både styrketræningslokalet eller på løbestierne.

– Hvad der er mest effektiv til at skabe fedtforbrænding i forhold til et vægttab.

Varighed: 60 min + spørgsmål

 

Kontakt mig for et uforpligtende tilbud