Diastase Dialogen – En podcast om delte mavemuskler

Diastase dialogen er en videopodcast om delte mavemuskler. Du kan se eller lytte til podcasten herunder, eller der hvor du plejer at lytte til podcasts.

Podcasten handler afstanden mellem vores lige mavemuskler og alt den misledte opmærksomhed som den får. Diastase Dialogen handler derfor også om afstanden mellem forskningen på området og hvad der sker rent praktisk i træningscentrene og klinikkerne, og ikke mindst hvad der bliver sagt til de mange kvinder, og efterhånden også mænd, der har eller tror de har delte mavemuskler.

Jeg mener at delte mavemuskler burde fylde meget mindre på området. For meget af hvad der bliver skrevet og sagt er unødvendig sygeliggørelse af mange kvinder, der har født. Derfor kan det virke paradoksalt at jeg har startet en podcast udelukkende om delte mavemuskler. Men det er mit faglige modsvar på den megen misinformation og de mange myter, som florerer på blandt sundhedsfaglige, mødre og på sociale medier.

Der er brug for et fagligt modspil til den tiltagende misinformation om delte mavemuskler. Diastase Dialogen er det modspil.

Afsnit af Diastase Dialogen

Afsnit 4: Fascieteori & fysioterapi med Mathias Frederiksen

Referencer:
1) Ugeskrift for læger: Tvilvsomme tidsskrifter: https://ugeskriftet.dk/videnskab/tvivlsomme-tidsskrifter
2) Beall’s List: https://beallslist.net/
3) Herald Scholarly Open Access’ hjemmeside: https://www.heraldopenaccess.us/
4) Solheim, E. 2021: A Possible Pathway from Exercise and Movement to Healing Pregnancy-related Diastasis Recti Abdominis (PDRA)

Afsnit 3: Fra uvished og viskestykker om maven til accept og bevægelsesglæde med Sandra Lykke

Afsnit 2: Påstande om delte mavemuskler, der er helt på månen

Afsnit 1: Er delte mavemuskler en afstand? Eller handler det om bindevævskvalitet?