MORtion: Podcasten om graviditets- og efterfødselstræning

af | 26. okt. 2020 | Nyheder, Træning | 0 Kommentarer

Da jeg genoptog arbejdet efter corona nedlukningen, genoptog jeg også at åbne for, og scrolle igennem, Instagram.

Her blev jeg mødt af opslag om efterfødselstræning og om træning under graviditeten, da det jo er et af mine interesseområder. Lige som før corona pandemien var mange af opslagene fyldt med udokumenterede påstand og ikke mindst en skræmmeretorik.

Jeg havde mødt lignende opslag før, men måske havde den lange arbejdspausen nu givet mig energien til at forsøge gøre noget ved det!

 

Den evidensbaserede tilgang

Jeg må ærligt indrømme at jeg har følt mig ret alene på hele graviditets- og efterfødselsområdet. Min evidensbaserede tilgang har været en modpol til det meste af den rådgivning og hjælp, som ellers har eksisteret. Jeg har mødt flere dygtige trænere, bl.a. på mine kurser, som træner gravide og nybagte mødre.

Men jeg kendte kun til én anden, der ikke bare var træner, men også en evidensbaseret formidler. Jeg kontaktede Emma Kaalund for at høre om hun delte min frustrationer.

Det gjorde hun.

 

Kemien skabte en podcast

Efter et indledende telefonmøde, der endte med at vare over 2 timer, havde hverken samtalen eller tankerne sporet sig ind på at et eventuelt samarbejde skulle munde ud i en podcast.

Men efter andet møde, som igen strakte sig over 2 timer, indså vi at der var en god dialog og at vi havde rigeligt at snakke om. Måske skulle vi prøve at optage det?

MORtion blev født kort tid efter, og har i skrivende stund udgivet 7 afsnit, og flere er klar til at udkomme hver fredag de mange kommende uger.

 

Mindre bekymring, mere bevægelse

Formålet med podcasten er, at formidle evidensbaseret viden på en let forståelig måde om hvad der relaterer sig til fysisk aktivitet under graviditeten og efter en fødsel. Uden løftede pegefingre og skræmmeretorik.

Vores håb er, at informationen om de mange positive effekter ved at være fysisk aktiv, kan skabe mindre bekymring om bevægelse og træning hos de mange gravide og nybagte mødre.

Du finder mere information om podcasten, alle afsnittene og de emner, som vi tager op i MORtion HER.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *